Inspiratie voor deze 6e maan(d) in de 13 Manen-kalender
d.d. 1.30.6.5, 13 Ster (17 dec 2017)

In het hele jaar van 13 manen plus de Dag buiten de Tijd zijn we onderweg in een creatiecyclus, nu in de 6e maand. Hoewel we er niet altijd bij stilstaan, zijn we toch continu bezig met creëren. Het kan niet anders, dat is onze aard en dat is hoe energie werkt. Het is best zinvol om er eens wat meer aandacht aan te geven. Aan het feit dat we creëren, in elk moment wel.

Wij hebben scheppende kwaliteiten, niet alleen met onze vaardigheden, maar ook hoe we onze aandacht richten en waarop we ons met ons gewaarzijn richten. Soms zo subtiel, soms heel erg duidelijk. De ene keer is het een gedachte of impuls die in ons opkomt, een andere keer gaat het om een doel waarvoor we ons met hart en ziel inzetten. Overigens werken beperkende gedachten of negatieve verwachtingen net zo. Het gaat erom waarmee we ons verbinden, waar onze energie en aandacht zich aan koppelt. En dan verspreidt die intentie, wens of keuze zich als een golfbeweging door ons heen en beroert ook wat om ons heen is.

Op dag 1 van dit 13 Manen-jaar (afgelopen 26 juli) is een nieuwe jaarcyclus begonnen. Weet je nog wat er in die eerste maand, die eerste paar weken van dit jaar door je heen is gegaan? Of heb je een doel, een duidelijke richting voor jezelf geformuleerd? Ook al heb je niet bewust of met aandacht iets gekozen of bedacht, toch ben je net zo goed onderweg met creëren wat je jezelf hebt gewenst. (Zelfs al is het iets dat je niet wilt of jezelf niet gunt, maar wel met je aandacht in geïnvesteerd hebt.)
Die wens kan zelfs al van veel langer geleden zijn.

Soms zijn er vele kleinere creatiecycli zoals een wavespell (13 dagen) of een kasteel (91 dagen) nodig, soms een grotere creatiecyclus van een heel jaar of misschien wel een ronde van 13 jaar. Volgens mij kan dat verschillende redenen hebben. Soms heeft iets gewoon meer tijd nodig dan we persoonlijk zouden willen. Wie kent dat niet dat we het liefst zien dat we onze wensen simpel en gemakkelijk kunnen bereiken? En toch hebben we te maken met de ontwikkelingsweg vanuit onze ziel en ook in samenhang met die van anderen.

Het kan ook maar zo zijn dat we ongedurig worden en bij de eerste of tweede uitdaging (toon 2), want reken maar dat we uitdagingen (moeilijkheden?) op ons pad krijgen. Omdat we denken dat het zogenaamd niet lukt of niet kan, hebben we de neiging het op te geven. Weet dan dat jouw oorspronkelijke wens of doel meestal intact blijft en voortduurt, tenzij je besluit het te skippen of te stoppen. Hoe het dat verder gaat, wat je nog meer ervaart, trilt op jouw oorspronkelijke gedachte (wens, doel). En ook al vindt ons ego het soms te lastig of teveel gedoe, onze ziel blijft aangeven wat voor ons bedoeld is en blijft aansturen op ons levensdoel. Want we mogen ervanuit gaan dat onze persoonlijke wensen er niet alleen zijn voor ons eigen genot en vermaak, maar veel meer voortkomen uit ons levensdoel en zo de wegwijzers zijn om te kunnen doen waarvoor we hier zijn.

En elke keer als we persoonlijk het even opgeven of ons doel loslaten, blijven we nog net zo goed onderweg. Misschien lopen we wat vertraging op of zo. Een teacher van mij benadrukte vaak dat het resultaat altijd wordt bepaald door de mate van inzet. Dus onze inzet en het vasthouden en volhouden van wat ons doel (wens, plan, etc.) is, zijn belangrijke factoren in het scheppen/creëren. Dat volhouden is niet altijd eenvoudig, dat heb ik zelf ook vaker ervaren.

Een tijdje terug was ik een dagje in Amsterdam en heb daar gelopen met de focus om allerlei korte teksten als aanwijzingen of suggesties te verzamelen. Ik vond ze bijvoorbeeld op advertentieposters, als boektitels in een boekwinkel of op een affiche zomaar ergens aangeplakt. Door ze te fotograferen had ik aan het eind van de dag een persoonlijk, samenhangend beeldverhaal. Eentje spotte ik op een grijze straatkast vlak bij het Vondelpark en die sprak me toen bijzonder aan: “rest, don’t quit”. Die kwam mij de afgelopen tijd nog wel van pas toen het even wat moeizaam ging.

Het is toch bemoedigend als we ons realiseren dat we best even mogen uitrusten of een kleine pauze kunnen houden, terwijl we toch onze persoonlijke weg blijven vervolgen. Sommige noodzakelijke veranderingen hebben tijd nodig om hun beslag te krijgen. Alles heeft zijn tijd en zijn plaats. En dat heeft niet alleen betrekking op onszelf, maar gaat ook over de mensen om ons heen en zelfs over de tijdgeest. Dus ook ons creëren is iets dat we samen doen met anderen.

En dan terug naar nu, de eerste week in deze zesde maand. Het thema voor deze maand is het organiseren van balans. Net zoals op elke toon 6-dag is de vraag die we ons stellen: “hoe organiseer ik balans?” Het antwoord kun je bedenken, je kunt alert zijn op de gedachten die zomaar in je opkomen. En je kunt om je heen kijken, speurend naar de informatie die te maken heeft met onbalans die je ervaart. Zo binnen, zo buiten. Wat om je heen is, spiegelt wat in je is. Je zou aan de slag kunnen gaan met de kleine dingen die je zomaar kunt doen. Bijvoorbeeld elke dag één ding doen, én afmaken: dat telefoontje plegen, een hoekje opruimen, iets repareren, iets creatiefs doen, dat klusje aanpakken dat al zo lang is blijven liggen, of nu wel die ene keuze maken.

Elke dag iets toegewijd doen. Het succes van één klein ding per dag neem je mee naar de volgende dag. Daarmee stapel je een ietsje meer balans op wat je al voor elkaar had. En vele kleine acties bij elkaar geven samen een groter effect. Volgens mij gaat het uiteindelijk steeds om het creëren van balans in onszelf, op het niveau van lichaam, hart en ziel, verbonden met ons levensdoel en ons dagelijkse leven.

Lisette 3 Cimi

Lis​ette coacht mensen op hun levenspad, o.a. met de levenslessen en groeimogelijkheden vanuit de Tzolkin en hun galactische signatuur. Ook schrijft ze korte inspiratieteksten en geeft ze begeleiding voor herstel van levensenergie en meer leven met Licht, Liefde en Vreugde.
Reacties en aanmeldingen voor de nieuwsbrief zijn welkom via
Lisette

>>naar PAN-Holland