Zomaar wat gedachten over de jaarwisseling

d.d. 1.30.6.17, 12 Zon (29 dec 2017)

Begin 2006 heb ik mijn kalender veranderd. Op een mooie dag in april wist ik het zeker: om meer harmonie en meer gemak van leven te ervaren, kon ik maar beter in de natuurlijke tijd van de 13 Manen-kalender gaan leven. Zo gedacht, zo gekozen en zo gedaan. Ik kan het iedereen aanraden, want mij bevalt het prima. Mijn jaarwisseling is dus altijd in juli, met de speciale 5 laatste dagen van het jaar, de Dag buiten de Tijd en dan nieuwjaarsdag op 1.1. (26 juli). Dan doe ik het ritueel van afronden, terugblikken en vieren. En in de eerste maan(d) richt ik me op voornemens en doelen voor het nieuwe jaar. Ik doe dat relatief alleen, want ik ken maar heel weinig mensen die ook op dat moment hun jaarwisseling vieren. Maar zeker wel met het bewustzijn dat we in Nederland en elders met velen zijn.

En nu is het eind december in de 12 maanden-kalender. De jaarwisseling hangt weer in de lucht. Geen ontkomen aan. Iedereen wenst elkaar fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, persoonlijk, of via kerstkaarten, -mails of w’appberichtjes. Er zijn ook weer reclamespotjes die herhaaldelijk voorbij komen van bijvoorbeeld zorgverzekeraars en opticiëns op radio en tv (en waarschijnlijk ook op internet, maar die zie ik weinig). De verkoop van vuurwerk is weer gestart. Ik merk dat ik dan toch ook wel de speciale stemming van de jaarwisseling voel, en ook het verheugende van het begin van een nieuw jaar over een paar dagen. Aan de ene kant heel raar om dat te ervaren omdat ik bijna halverwege mijn eigen kalenderjaar ben (nu in de 6e maand). Aan de andere kant ook logisch.

Hoewel ik in de natuurlijke tijd van de 13 Manen-kalender leef, heb ik toch ook iets met de 12 maanden-kalender. In het dagelijks leven maak ik afspraken op Gregoriaanse dagen en data. Als zelfstandig ondernemer loopt mijn boekjaar van 1 januari t/m 31 december, waardoor ik boekhoudkundig en administratief ermee te maken heb. De jaarcijfers, de btw-aangifte per kwartaal, ze laten me deelgenoot zijn van het 12 maanden-jaar. En allemaal hebben we ermee te maken, door het belastingjaar, allerlei (Gregoriaans-)jaargebonden regels etc. Probeerde ik eind december wel eens te doen alsof ik echt geen jaarwisseling heb, nu doe ik het anders. Ik ga wel met de mensen om mij heen meevieren dat er weer een jaar voorbij is. Niet alleen omdat dat voor bepaalde zaken, met name financiële/fiscale zaken en regels, ook echt zo is. Maar ook gewoon omdat het gezellig is om weer wat te vieren én om mee te vieren met anderen.

En men wenst, we wensen elkaar ook de beste wensen: alle goeds, veel gezondheid, gezelligheid, voorspoed, dat dromen mogen uitkomen, etc. Heerlijk! Fijn om dat anderen te kunnen toewensen, fijn om zulke wensen te ontvangen. De wensen zijn bemoedigend, optillend, inspirerend. En het is maar een enkele keer per jaar dat we elkaar zulke fijne dingen toewensen, vaak alleen met de verjaardag en met de jaarwisseling. Dus doe ik van harte mee, en geniet ervan. Wel met het besef dat ik zelf, voor mijn persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, midden in mijn kalenderjaar zit. Dus voor mij geen nieuwe voornemens, wel straks de nieuwjaarswensen en overmorgen de oliebollen en ja, ook een toost op het nieuwe jaar.

Ik wens je alle goeds, veel gezondheid, gezelligheid, voorspoed, dat je dromen mogen uitkomen. Voor elke dag, welke kalender je ook hebt.

 

Lisette 3 Cimi

Lis​ette coacht mensen op hun levenspad, o.a. met de levenslessen en groeimogelijkheden vanuit de Tzolkin en hun galactische signatuur. Ook schrijft ze korte inspiratieteksten en geeft ze begeleiding voor herstel van levensenergie en meer leven met Licht, Liefde en Vreugde.
Reacties en aanmeldingen voor de nieuwsbrief zijn welkom via
Lisette

>>naar PAN-Holland